Familie fotoshoot

Een gezellige dag én mooie foto’s

Je (schoon-)ouders zijn 40 jaar getrouwd, je moeder wordt 75 jaar, je oom en tante uit het buitenland komen een week over. Of je wilt de familie gewoon verrassen met een gezellig moment samen en een mooie herinnering na afloop. Dan is een familie fotoshoot een uitstekend idee. Want hoeveel foto’s heb je van je familie of gezin waar iedereen leuk op staat? Je zult zien hoe dierbaar zulke foto’s voor iedereen zijn.

Een familie fotoshoot is óók een gezellige dag met de familie

De hele familie bij elkaar krijgen is vaak best een klus! Je kunt daar datumprikker bij gebruiken om samen tot een geschikte datum te komen. Bekijk ook meteen een tweede optie voor het geval het weer tegenvalt op die dag.

Als er kleine kinderen bij zijn spreek dan duidelijk af of er iemand nodig is die ze gezellig kan bezighouden wanneer ze niet op de foto hoeven. En is het tijdstip geschikt in verband met (middag-)slaapjes? Het is beter om er van tevoren over na te denken, zodat de fotoshoot echt een gezellig moment met elkaar is. Jullie kunnen ook iets leuks plannen om na de fotoshoot te doen. Je hebt nu toch de dag al vrij gehouden. Bijvoorbeeld samen wat eten, wandelen of gezellig nog even napraten op het terras.

Het weer tijdens een fotoshoot

Een mooi seizoen om foto’s te maken is de lente. Alles staat in bloei en je hoeft geen jas aan. Maar ook een fotoshoot op koudere dagen is prima vol te houden! De jassen gaan voor de foto even kort uit en zodra we dan weer verder lopen naar een andere plek, kunnen de jassen tussendoor gewoon weer aan. Mocht er regen worden voorspeld dan neem ik een week van tevoren even contact met jullie op om een alternatieve locatie te bespreken of de familie fotoshoot eventueel te verplaatsen.

Fotoshoot tip: rustige kleding

Voor de familie fotoshoot mogen jullie gewoon jezelf zijn, met kleding die je graag draagt. Wel is het leuk wanneer jullie kleding iets op elkaar afgestemd is qua kleur; zonder drukke patronen, streepjes of stippen (dit zorgt voor een onrustig beeld op de foto’s).  Mocht het buiten koud zijn, dan is het handig om extra warme kleding aan te doen, zodat de jassen ook even uit kunnen. Neem voor de kinderen eventueel een extra set kleren mee.